Balık mevsimi geldi, en lezzetli pişirme yöntemi! Tuzlu suda bekletinde asla yapışmıyor

Mevsim döneminin açılmasıyla nefis balıklar sofralarda yerini almaya başladı. Çoklukla kızartma süreciyle hazırlanan balıklar tavaya, ızgaraya yapışır. Yapışan balıkları temizlemek ise bir epey yorucu olabilir. Bu formülleri kullanarak yapışma sıkıntısı olmadan nefis bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Balığı ızgara süreciyle hazırlamak en sağlıklı pişirme tekniklerinden biridir. Izgarada sıkıntısız bir halde balık pişirmek kolay teknikler kullanılarak kolay hale getirilebilir. Izgara tüketmeyi seviyor, lakin zahmetli olduğunu düşünüyorsanız bu püf noktaları deneyin.

İlk olarak yıkadığınız balığı havluyla kurulayın. Bir kabın içine karabiber, tuz, zeytinyağı ve limon suyu koyup karıştırın. Hazırladığınız sosu balıkların üzerine dökerek içinde bekletin. Izgaraya yerleştirmeden evvel tıpkı sosu ızgara tellerine sürün. Hazırladığınız sos balıkların yapışmasını büyük ölçüde önleyecektir.

Bir başka yol ise balıkları koymadan evvel ızgarayı yağlamak. Bunun için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Tıpkı vakitte soğan sürebilirsiniz. Bu sayede tüm mikropları da yok etmiş olacaksınız. Soğanın aromatik yapısı balıklara lezzet verir.

Hazırladığınız balıkları pişirmeden evvel ızgaranın altına limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Bu sistem sayesinde ızgara ve balık ortasında bir katman oluşacak. Yapışma riskini büsbütün ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıyeten limonun tadı ve kokusu balıklara geçerek nefis bir lezzet oluşturacaktır.

Balıkların yapışmasını istemiyorsanız olağan su yerine tuzlu suda bekletmeyi deneyin. Lakin uzun müddet bekletmediğinizden emin olun. Tuzlu su sayesinde balıklar ızgaraya yapışmayacaktır. Birebir vakitte ısının düşük olmasına dikkat edin.

Balığı çevirirken kullanacağınız maşada da yapışma kasveti olabilir. Yağlama sürecini maşaya da uygulayın. Yağlanan balık ve maşa sayesinde rastgele bir sorun yaşanmayacaktır. Bu alternatifler balığı pişirirken yakma ihtimalinizi de ortadan kaldırır.

Izgaradaki balıkların yanmaması için ısıya ve bekletme müddetine dikkat edin. Farklı alternatifler deneyerek balıkların hem lezzetli olmasını hem de yapışmamasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle yemek sonrasında ızgarayı temizleme süreci kolaylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir