Çaya en çok yakışan favori tuzlu! Bandırıp yiyince mideyi yatıştırıyor, eşsiz tarif Posted on Ocak 4, 2025Author admin 0 Çay saati olduğunda pek çok kişi çayın yanına bir yancı arıyor. Kurabiye, kek yahut tuzlu krakerler tüketiliyor. Şayet tuzlu krakeri marketten almak istemiyorsanız, konutunuzda basitçe yapabilirsiniz. Tuzlu kraker için hamura form vermeniz kâfi. İşte tanımı. Malzemeler – 2 su bardağı un– 1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı yahut ayçiçek yağı)– 1 çay bardağı yoğurt– 1 tatlı kaşığı sirke (elma yahut üzüm)– 1 tatlı kaşığı tuz– 1 tatlı kaşığı kabartma tozu– 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)Üzeri için:– 1 adet yumurta sarısı– Susam, çörek otu yahut haşhaş tohumu Susam, çörek otu yahut haşhaş tohumlarına yer vererek tuzlu krakeri süsleyebilirsiniz. Hazırlayacağınız bu kraker, mideyi rahatsız eden cinslerden değil. Bilakis, midenizi rahatlatabilir. Krakerin üzerine yumurta sarısı eklemeyi unutmayın. İşte evreli olarak yapmanız gerekenler. Öncelikle bir karıştırma kabın un, tuz ve kabartma tozu koyun. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, sirke ve tereyağı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamur ele yapışmayan ve kolay bir halde şekil alabilen kıvama gelmelidir. Un yahut yoğurt ekleyerek belirtilen dokuya dönüşmesini sağlayın. Ardından merdane yardımıyla 3-4mm kalınlığında açın. İstediğiniz biçimi vermek için bıçak yahut kurabiye kalıbı kullanabilirsiniz. İstediğiniz biçimleri verdikten sonra üzerini süsleyebilirsiniz. Hamurları yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam, çörek otu yahut haşhaş tohumu serptikten sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirmeniz kâfi olacak. Üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra çayınızla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.