Emekli öğretmen çift ejder meyvesi üretiminde öncü

Antalya’nın Aksu ilçesinde ilkokul öğretmeni Nermin ve fotoğraf öğretmeni Abdullah Karapınar çifti, 7 yıl evvel emekli olduktan sonra çiftçilik yapmaya karar verdi. Eser arayışına giren Karapınar çifti, ejder meyvesi üretmeye karar verdi.

DHA’nın haberine nazaran 7 yıllık çiftçilik serüvenlerini anlatan Nermin Karapınar, “Antalya’ya ejder meyvesini tanıtan biziz. Tarım insanı keyifli ediyor, gençleştiriyor, dinçleştiriyor. İnsanın makul yaştan sonra bir şeylerle uğraşması gerekiyor. ‘Yaşlıyım’ deyip, kenarda oturmak yerine tarımla uğraşmayı seçtik. Öğretmenlik yaparken 3 dönüm arazi aldık, sonra 2 dönüm daha alarak yerimizi genişlettik. Artık hobi maksattan çıkıp, tarıma yönelmeye karar verdik. Bu ekme ve biçme işinin bizi hem yormaması hem masraf yaptırmaması gerekiyordu. Bir gün izlediğim televizyon programında ejder meyvesini gördüm ve üretmek için harekete geçtik” dedi.

KİLOSU 120-150 LİRA

İlk etapta fide arayışında olduklarını belirten Nermin Karapınar, “10, 15 ve 20 santim ebatlarında, 150 fide aldık. Bu fideleri balkonda, 1 sene içinde 1 dönüme eş paha büyüttük. Şimdiyse 4 bin 500 fidemiz oldu. Daima çalışıyoruz, seviyoruz ve onlarla konuşuyoruz. Öğretmen maaşıyla geçinebiliyorduk ama ejder meyvesinin satışları çok hoş. Satışlarımız hem ülke içi hem de yurt dışına. Meyvelerimizin tat oranı yüksek. Kırmızılar kilo olarak çoklukla 120 ila 150 lira ortasında değişiyor” diye konuştu.

Kazançlarının emekli maaşına nazaran daha güzel olduğunu söz eden Abdullah Karapınar da “Burada 3 dönüm civarı yerimiz var. Çıkarımız emekli maaşına nazaran bize yetiyor. Emekçi bulmak güç olduğu için mümkün olduğunca kendim her şeyi yapmaya çalışıyorum. Eşim genelde tanıtım ve pazarlama işlerine yük veriyor. Ben de üretim kısmıyla ilgileniyorum. Öteki emeklilere ve üretimden kopmuş insanlara örnek olmaya çalışıyoruz. Daha evvel eğitimci olarak sıhhat mevzularına esasen hassastık. Öğrencilerimize de doğal beslenme ve hastalıklara ait bilgiler veriyorduk. Pek çok sorunun temelinde sıhhatsiz beslenmenin olduğunu görerek bu işe girdik. Birinci yıl yarar elde edemedik fakat sonra işlerimiz açıldı” dedi.

‘ANTİOKSİDAN PAHASI YÜKSEK’

Sağlık açışından ejder meyvesinin kıymetini anlatan Abdullah Karapınar, “Kırmızı ve mor renkli meyvelerde antioksidan bedeli yüksek oluyor. Bu cins meyveleri herkese öneriyoruz. Akdeniz kıyısı boyunca ve Ege’nin makul bir kısmında denize yakın bölümlerde ejder meyvesi üreticiliği başladı. Çabucak çabucak hepsini tanıyoruz. Zira biz bu işin öncülüğünü yaptık” diye konuştu.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir